МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 СЛИВЕН

Окончателни резултати в селата от община Сливен

На първи тур в гр. Кермен и селата Гергевец, Малко Чочовени, Голямо Чочовени, Струпец, Стара река, Камен, Глушник, Средорек, Скобелево, Желю войвода, Селиминово, Горно Александрово, Николаево и Чинтулово печелят кандидатите за кметове от ГЕРБ.

Кметове на ГЕРБ ще има и в пет села, в които имаше само по един кандидат-кмет. Това са Бинкос, Глуфишево, Мечкарево, Панаретовци и Старо село.

В Драгоданово и Чокоба на първи тур печелят кандидатите, издигнати от ПП “Пряка демокрация”, в Трапоклово – БСП, Злати войвода –  Възраждане, Новачево – ДПС, а Младово – Инициативен комитет “Димка Илиева Славова”.

Според данните от секционните избирателни протоколи, балотаж ще има в Биково между кандидатите на БСП и Възраждане.

За кметското място в селата Тополчане, Самуилово и Блатец един срещу друг ще се изправят кандидатите на ГЕРБ и ПП “Пряка демокрация”.

В Гавраилово и Божевци също ще има балотаж. Там на втори тур ще се състезават кандидатите на ПП “Продължаваме Промяната” и Левицата.

Левицата ще се бори за кметското място в Ковачите, Бяла и Калояново срещу кандидатите на ГЕРБ, а в Градско с ДПС.

Кметът на Сотиря също ще бъде определен на втори тур. На 5 ноември жителите на селото ще избират между кандидатите на ГЕРБ и Граждани за общината.

Другата неделя за вота на избирателите в Крушаре ще се борят кандидат-кметовете на ГЕРБ и ПП “Движение напред България”.

Facebook Comments