СЛИВЕН СПОРТ

Осем отбора се състезаваха в първия турнир за Купата на кмета

Осем отбора от сливенски училища събра първото издание на спортния турнир за Купата на кмета. Инициативата се организира по идея на градоначалника Стефан Радев, а целта е да се стимулира спорта на открито и активния начин на живот сред младежите.

Участниците се състезаваха в три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Срещите по футбол се играха на новоизградената многофункционална спортна площадка в кв. „Дружба“. Волейболните и баскетболни мачове се проведоха на терена на СУ „Константин Константинов“.

На церемонията по награждаването заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и техните треньори за енергията и желанието, с които са се включили в турнира.

„Използвам възможността от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое име да изразя радостта си, че събитието събра на едно място толкова много любители на спорта“, заяви още Чиликова.

„Днешният турнир е първото официално мероприятие на новоизградените площадки. Пазете ги, те са за вас! Спортувайте и бъдете здрави!“, заяви на свой ред заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред присъстващите на награждаването.

В спорния празник се включиха също мажоретният състав от СУ „Пейо Крачолов Яворов“ и малчугани от ДГ „Детски рай“.

Първите места в трите дисциплини бяха завоювани от ППМГ „Добри Чинтулов“. Грамоти за феърплей заслужиха отборите на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, СУ „Константин Константинов“ и ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

В срещите премериха сили и отборите на ПГЕЕ „Мария Склодовска – Кюри“, ПГТО „Добри Желязков“, СПГСТ „Арх. Георги Козаров“ и ПХГ „Дамян Дамянов“.

Купите се връчват на ротационен принцип. Те ще бъдат предадени на победителите от следващото издание.

Организатор на събитието е Община Сливен, а партньори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Сливен.

Facebook Comments