Сливен

Отнеха книжката на неграмотен шофьор от „Надежда“, не можал да прочете какво пише в акта

В началото на миналата седмица Административен съд – Сливен потвърди поредната Заповед за отнемане на свидетелство за управление на МПС, издадена поради непознаване правилата за движение по пътищата.

Нарушението е установено през 2020 година от екип на полицията в Сливен. Водачът е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ в сливенския квартал ”Надежда”, като е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата. Управлявал е без включени светлини и не е поставил обезопасителен колан.

Проверяващият екип е установил, че шофьорът не познава основни правила за движение, значението на пътни знаци В1 и В2 и не може да прочете текста на връчения му акт.

Полицейските служители са отнели свидетелството му за управление на МПС, за което е издадена Заповед за прилагане на принудителна административна мярка на основание чл.171 т.1 б.”в” oт ЗДвП.

През изминалата година сливенските полицаи са установили общо 5 случая на управление на МПС в града от водачи, които не познават правилата за движение, маркировката, пътните знаци и заявяват че са неграмотни.

Отнетите шофьорски книжки са издадени в Кипър и Гърция. Нарушителите са обжалвали издадените от полицията заповеди, но всички са потвърдени като законосъобразни от Административния съд в града.

Само едно от свидетелствата, което е издадено в България, е върнато на водача след успешно положен проверовъчен изпит.

Екипи на Районното управление в Сливен продължават да извършват ежедневен контрол и проверки по безопасност на движението на територията на общината.

Facebook Comments