Сливен

Отнеха 13 шофьорски книжки за неплатени глоби

От 26 февруари до 3 март на територията на областта се проведе специализирана операция по установяване на водачи, употребили наркотични вещества.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия, интензивно движение на пешеходци и засилен трафик.

В рамките на операцията са проверени 1758 превозни средства и 1896 водачи и пътници в автомобили. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 520 фиша и 93 акта. Връчени са 97 електронни фиша.

По време на акцията са установени 13 водачи, които не са заплатили наложените им глоби за нарушения на ЗДвП. Свидетелствата за управление на МПС са отнети до заплащане на дължимите суми.

Установени са 4-ма водачи с алкохол над 0,5 промила и 2-ма шофьори, употребили наркотични вещества.

Контрол по безопасност на движението се осъществява и в малките населени места и общинските пътища. Следи се за опасно поведение при шофиране – рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

Facebook Comments