Сливен

От Топлофикация Сливен имат готовност да преминат към поетапно спиране на парното

“Имаме готовност незабавно да пристъпим към общо спиране на отоплението в Сливен, след като бъдат изпълнени нормативно изискваните условия – три последователни дни със средноденонощна температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Следим постоянно прогнозата за времето.“ Това заяви директорът на Топлофикация Сливен инж. Костов. Той пояснив следващите дни синоптиците съобщаватза очаквано застудяване.

„Клиентите от етажните собствености имат възможност, след решение на Общото събрание, да поискат да им бъде спряно по-рано парното. След това упълномощено от тях лице трябва да подаде заявление. Документите могат да бъдат подавани на нашите официални имейли.“, разяснява инж. Костов.

Директорът на сливенската топлофикация посочи, че парното в отделни сгради може да остане включено и след края на отоплителния сезон. „Необходимо е отново да бъде представено решение на общото събрание. заявява още той.

„Сметките за парно за месец март са готови. Предвид извънредното положение, препоръчваме на абонатите си да изберат електронното плащане“, заяви инж. Костов. Той посочи, че заявката се изпълнява в рамките на един работен ден.

„До старта на следващия сезон сливенчани трябва да монтират на радиаторите си индивидуални разпределители, които да отчитат реалното потребление. Терморегулиращи радиаторни вентили контролират притока на топлина, за да се постигне желаната от клиента температура“, отбеляза директорът на сливенския ТЕЦ. По думите му уреди за индивидуално разпределение на топлинната енергия, могат да бъдат закупени, както от дружеството, така и от фирмите за дялово разпределение. „Ние осигуряваме безплатен монтаж. Благодарение на индивидуалните разпределители всеки абонат може да бъде спокоен, че плаща това, което е използвал. Уредите са гарант за точност, сигурност и удобство“, допълни още инж. Костов.

Facebook Comments