Сливен

ОУ „Д-р Иван Селимински“ награди изявени ученици и учители

Основно училище „Д-р Иван Селимински“ награди изявени ученици и учители на тържество по случай Деня на светите братя Кирил и Методий. От името на областния управител Минчо Афузов поздравление поднесе заместничката му Димитринка Петкова.

„Учителската професия е благословена и творческа, защото учителите са ваятели на детските души и палят огън в сърцата им. Мили ученици, обичайте българския език, пишете и четете на книжовен език – така ще запазите своята отговорност, самосъзнание и достойнство, че сте българи“, каза заместник областният управител.

Поздравление към учениците и педагозите бе отправено и от пом.директорката на учебното заведение Донка Славова.

Грамоти бяха връчени на изявени четвъртокласници, спечелили призови места на различни състезания. С грамоти бяха отличени и учители, допринесли за високото качество на учебния процес, с принос за престижа на ОУ „Д-р Иван Селимински“. Възпитаници на учебното заведение поздравиха присъстващите с вокални и танцови изпълнения.

Празничното тържество протече в училищния двор, при спазване на противоепидемичните мерки. Училището води началото си от 1908 година. През 1909 г. общинският съвет и общественици вземат решение то да се именува на известния сливенски лекар, възрожденец и общественик д-р Иван Селимински /1799 – 1866 г./.

В момента в учебното заведение се обучават близо 600 ученици от 1 до 7 клас.

Facebook Comments