ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Петър Волгин пред Канал 6: „Възраждане“ е партия извън клишетата и зададения модел, която има смелостта да бъде различна

„Възраждане“ е единствената партия, която се осмелява да изразява различна позиция. Това заяви кандидатът за евродепутат Петър Волгин в студиото на “Изборите на фокус” по Канал 6.

„Възраждане“ е партията, която излиза извън клишетата и зададения модел. Това е партия, която има смелостта да бъде различна и да се опълчи на нещо, на което всички останали политически формации се подчиняват. Пример е този евроатлантически консенсус, това, че винаги трябва да се съгласяваме с нашите чуждестранни партньори. Изразявайки някаква различна позиция, се счита за лош тон. „Възраждане“ се осмелява да изразява различна позиция.  През целия си живот съм търсил винаги това – различното,  което се опитва да излезе извън рамките. Тъй като моето поведение е политически некоректно, е съвсем нормално да избера партия, която е политически некоректна. Мисля, че тази близост между мен и „Възраждане“ е много естествена. По-голямата част от политическия живот се основава на лицемерието. Ти говориш едно в предизборна кампания, а след това правиш съвсем различни неща. Това е една от причините политиката да отблъсква толкова много хора, защото те виждат тази лъжа и преструвка. Ако има нещо трайно в досегашната политика, е именно отказът от принципите, което е много вредно и развращава обществения живот. Това кара хората да не вярват в каквото и да е. И в това отношение „Възраждане“  е една различна партия, тъй като тя няма да предаде принципите в името на някаква злободневна цел като едно по-краткотрайно или дълготрайно присъствие във властта. Това, което ми харесва във „Възраждане“, е тяхната последователност“, каза Волгин. 

Според него преминаването от журналистиката към политиката е съвсем естествения преход. „Аз винаги съм се занимавал с политика. Това, че коментирам политическите процеси и изказвам своите одобрения или неодобрения за определени партии и политици, е участие в политика. Това, което правя в момента, е съвсем естествения преход от това да говориш за нещо към това да правиш съответното нещо. Коментирайки много дълго някакъв процес, съвсем естествено идва желанието да участваш в него. Журналистът в някаква степен винаги е политик, както и обратното, имаме една симбиоза между двете“, заяви още кандидатът за евродепутат.

Петър Волгин коментира и какви са най-наболелите проблеми пред страната ни. „Проблемът на хората, които управляват България е, че са много зависими от чуждото одобрение. Нашите министри, премиери и депутати от управляващата коалиция живеят единствено, за да получат някаква похвала от Брюксел, Вашингтон, Париж, Рим и т.н. Това е основният проблем на българската политическа класа, че никога огромното мнозинство от тези хора не се опитват да се държат достойно, смело и честно. Основното, което се опитват да направят е да се предугадят какво ще бъде поискано от тях, за да може да го изпълнят още преди да бъде поискано. Стигнали сме до една абсурдна ситуация, в която нашите управляващи без значение кои са те, се занимават с това да бъдат възможно най-послушните изпълнители на чуждите заповеди. Това трябва да се промени“, бе категоричен Волгин.

Според него страната ни не е готова за влизане в Еврозоната и това е един допълнителен откъс от националния ни суверенитет. „Референдумът, който организира „Възраждане“ и събра над 600 хиляди подписа, гласеше, че запазването на българския лев трябва да бъде до 2043 година. Тази дата не бе избрана случайно, тъй като според редица изследвания на сериозни икономисти се смята, че до тази дата България ще се доближи максимално до средното икономическо равнище в Европейския съюз. Тогава вече е нормално да влезеш в Еврозоната, но в момента не е нормално. Ако влезем сега, държавата ни ще понесе вреди и това го казват и самите хора, от които зависи приемането ни на еврото. Не виждам защо управляващите ни се бутат да влизаме в нея. Единствената причина, която виждам, е един допълнителен откъс от националния ни суверенитет“, допълни още кандидатът за евродепутат.

Той коментира и предоговарянето на условията ни за членство в Европейския съюз. „Има конкретни неща, които се случват и вредят на България. Такъв пример е Зелената сделка. Нейното изпълнение ще доведе до затварянето на нашите въглищни централи. Хиляди хора ще останат без работа. Ние нямаме природен газ и нефт, можем да разчитаме на въглищата, а ако се откажем от тях, няма да имаме нищо. Не трябва да приемаме всичко, което ни се казва от Европа и да подписваме с лека ръка, за да ни потупат по рамото като изпълнителен ученик, а да се грижим за собствените си интереси“, каза Петър Волгин.

Кандидатът за евродепутат заяви още, че е време в ЕС на преден план да излязат партии, които защитават националния суверенитет. „Много зависи какви сили ще вземат връх. Ако евроатлантиците управляват следващите 5 години Европейския съюз, нищо хубаво не ни чака. На преден план, ако излязат партии, които ще защитават преди всичко националния суверенитет и интереса на държавата за сметка на наднационалните институции, то тогава Европа може да стане едно много по-добро място. Самият съюз е възникнал точно така като съюз на свободни и независими държави. В момента ЕС се е превърнал в един механизъм, който се управлява от една централизирана бюрократична машина, който не допуска никакво несъгласие. Основните решения, които се спускат от Брюксел, са в посока на това държавите да бъдат лишавани все повече от своя суверенитет. Ако искаме Европа отново да бъде силен играч, това категорично трябва да се промени“, обясни Волгин.

Той призова избирателите да подкрепят „Възраждане“ на изборите на 9 юни. „Хората, които ще подкрепят „Възраждане“ на 9 юни, ще подкрепят България в нейния стремеж към независимост, достойнство и това да не бъдем със статут на лакеи, а да се отнасят към нас с уважение. Това зависи от факта какви хора ще представляват България в чужбина, както и какви хора ще управляват държавата ни. Ако нашите чуждестранни партньори виждат едни достойни хора срещу себе си, те ще се отнасят към нас много по-уважително, отколкото сега“, заяви в заключение кандидатът за евродепутат Петър Волгин.

ПП „Възраждане“ е с № 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments