Сливен

Под 15% от жителите на област Сливен са ваксинирани срещу COVID-19

Под 15% от жителите на област Сливен са ваксинирани срещу COVID-19, за разлика от други области в страната, където броят на имунизираните надвишава 20 на сто. Това заяви днес по време на брифинг кметът Стефан Радев. По този повод сливенският градоначалник се обърна към хората с призив да се възползват от възможността за ваксинация.

„Това е най-голямата отговорност, която в момента можем да проявим като общество. Нека се доверим на науката, а не на слухове, злонамерени и наивни твърдения, които се разпространяват в социалните мрежи. Осигурени са всички условия за ваксиниране, за да се ограничи разпространението на заболяването и трябва да се възползваме от тази възможност“, каза кметът.

Той подчерта, че като държава изоставаме с ваксинационния процес, за разлика от други европейски страни, с което сами вървим срещу свободата си. Кметът опроверга слухове, че в работата по преброяването се събират ЕГН-та заради принудителна ваксинация.

„Нищо вярно няма в тези слухове. Така или иначе системата на ЕСГРАОН разполага с всички данни на хората. Напротив, кампанията по преброяване също е много важна и не трябва да позволяваме на злонамерени нагласи да пречат на този процес“, заяви още Стефан Радев.

Facebook Comments