Сливен

Полицаи провеждат уроци по пътна безопасност в детските градини

Уроци по пътна безопасност са проведени днес в детската градина „В. и Х. Папазян” в Сливен. Служителите на Пътна полиция са запознали малчуганите с правилата за движение по пътищата. На открития урок са присъствали деца на възраст от 4 до 6 години от малките групи в детската градина.

По време на занятието те са се запознали с основните правила при безопасно движение по пътищата, пресичане, управление на велосипед и как да се возят безопасно в семейния автомобил. Малчуганите са показали знанията си за правилното поведение на пешеходците. Демонстрирали са правилно пресичане на импровизирана пешеходна пътека. Запознали са се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като са имали възможност да заемат неговото място в служебния автомобил и на мотоциклета.

Миналата седмица пътните полицаи бяха посрещнати в детска градина „Синчец“ в
кв.“Клуцохор“ в град Сливен, където проведоха два урока по пътна безопасност.
Инициативата е в рамките на кампания „Безопасно лято”, провеждана от ОДМВР-Сливен и обхваща няколко възрастови групи. В месеците от юни до септември се предвиждат специализирани операции, целящи повишаване вниманието на водачите към децата и велосипедистите в летните месеци.

При желание за провеждане на занятия по пътна безопасност ръководствата на детските градини частните занимални могат да направят това с писмо, адресирано до директора на ОДМВР- Сливен на адрес: гр.Сливен, ул.“Ген. Скобелев“ №5 или на ел.поща [email protected]

Facebook Comments