СЛИВЕН

Полицията в Сливен започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

От 13 до 19 юни на територията на страната е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на товарни автомобили и автобусите. Аналогични действия се провеждат на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. В проверките у нас участват служители на Пътна полиция и изпълнителните агенции „Автомобилна администрация“ и „Главна инспекция по труда“, като при необходимост ще бъдат включени и служители от Криминална и Икономическа полиция.

При проверките екипите на ОДМВР-Сливен следят за спазване на времето за почивка от водачите, недопускане на нарушения на скоростните режими, недопускане управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за превоз на необезопасени товари и претоварване. До края на седмицата на територията на област Сливен са предвидени операции по метода широкообхватен контрол.

В календара на Roadpol е заложено подобни операции да се осъществяват четири пъти в годината. Причината е, че при настъпване на пътен инцидент с подобен вид превозни средства последиците винаги са тежки.

Facebook Comments