СЛИВЕН

Полицията започва проверки за зимни гуми и неизправни светлини

В ход е  третата кампания в рамките на акция „Зима”, която се провежда под мотото „Безопасно шофиране през зимата”, съобщават от полицията в Сливен.

Инициативата е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на шофьорите спрямо пешеходците. Акцията се провежда до 30 ноември на територията на цялата Сливенска област.

Основно ще се следи за изправност на светлините и проверка на гумите, при които дълбочината на грайфера трябва да бъде равна на 4 мм или по-голяма. Ще се проверяват системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител. Засилен остава контролът за скорост, употреба на алкохол, наркотици и правоспособност.

Припомняме на водачите на МПС, че от Съюзът на българските автомобилисти предоставят безплатни консултации по отношение състоянието и подготовката на автомобилите за зимния сезон. Всеки, който желае, може да направи това в  пункта на СБА, който се намира на бул. „Банско шосе” № 4 в град Сливен.

Facebook Comments