СЛИВЕН

Полицията затяга мерките за сигурност в Сливенско

На територията на Сливенска област са предвидени специализирани операции и превантивни действия за недопускане на престъпни посегателства и осигуряване на пътна безопасност по време на Националния празник на България и съпътстващите го почивни дни, съобщиха от полицията.

От 2 до 6 март ще се проведе акция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“.

В дните 2 и 5 март ще има засилено полицейско присъствие между 14.00 и 20.00 часа на входно-изходните артерии в населените места. Екипи на сектор „Пътна полиция“ ще следят за спазване на скоростните режими с технически средства. Проверките ще са интензивни в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Засилено присъствие ще има и на път ІІ-53 в посока автомагистрала „Тракия“.

Охраната на обществения ред ще се осъществява от криминална полиция, пътна полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Мобилни екипи ще извършват обходи в малките населени места.

ОДМВР-Сливен съветва гражданите при по-продължително отсъствие да предприемат мерки за опазване на дома и имуществото си.

От полицията апелират за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковото изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

Facebook Comments