Сливен

Полиция и данъчни проверяват златарските ателиета в Сливен

Масирана акция за нерегламентирана търговия със златни бижута е реализирана вчера на територията на сливенския квартал „Надежда“.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР – Сливен и ТД на НАП – Бургас са извършили проверка в търговски обект и са установили продажба на стоки от жълт метал без наличие на български държавен знак. Констатирани са и нередности във фискалното устройство и касовата наличност, както и с документите за произход на голяма част от стоката. За тези нарушения на управителя на магазина предстои да бъдат съставени актове.

В хода на проверката полицейските служители са установили и нерегламентирана продажба на накити от марките “Сartie”, “Сhanel” и “Versace”, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са 30 броя бижута и е образувано досъдебно производство, за което е уведомена Районна прокуратура – Сливен.

Малко по-късно, отново в квартал “Надежда”, служителите на реда са се отзовали на сигнал за вилнеещ в игрална зала гневен посетител, който е счупил предпазното стъкло и дисплея на една от ротативките. Мъжът е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Facebook Comments