СЛИВЕН

Пореден ден с голям брой новозаразени с коронавирус в Сливенско, трима души починаха

През изминалото денонощие на територията на област Сливен са регистрирани 92 нови случая на COVID-19. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред новозаразените са медицинска сестра и санитарка от болничната помощ, фелдшер и потребител от Дома за стари хора в Сливен.

По данни на Щаба 264 души са хоспитализирани. Останалите болни провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните си лекари.

Към днешна дата болните в областта са общо 1 201 човека. Най-голям е броят на заразените с коронавирус в град Сливен – 809 души. В град Нова Загора са заболели 135 лица. В останалите два общински центъра – Твърдица и Котел, болните съответно са 6 и 5 души. В селата от областта най-много регистрирани случаи на COVID-19 има в Крушаре – 18 души, Пъдарево – 15, Селиминово – 14 и Самуилово – 11. В момента под карантина са поставени 1 589 лица.

През изминалите 24 часа са излекувани 63-ма жители на областта. За съжаление, трима пациенти на 43, 73 и 78 години изгубиха битката с коронавируса.

 

Facebook Comments