България

Президентът дава третия мандат на БСП

Утре, 27 август, от 9:30 часа президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание “БСП за България”.

“Напълно разбирам отговорността, която сега поемаме – огромна, тежка отговорност на третия мандат като последна възможност”, заяви Корнелия Нинова по-рано днес.

“Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и като народ – ковид криза, ръст на цените, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Да проявим разум, мъдрост, диалогичност, държавническо отношение към въпроса. Знаем си и тежестта като парламентарна група – трета сила с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет. Разбираме го напълно, затова ще подходим държавнически, с разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще ги поканим – „Изправи се! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговор. Ще подходим различно от първия мандатоносител. Няма да поставяме предварителни условия. Няма да поставяме предварително определени от нас кандидатури за министър-председател и министри. Искаме да вземем това решение заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред медиите и целия народ – да се знае какви преговори водим, за какво и с кого”, допълни още Нинова.

 

Facebook Comments