Сливен

Президентът Румен Радев посети Сливен

Президентът Румен Радев посети днес къщата-музей „Хаджи Димитър“ в Сливен. Повод за визитата му бе отбелязването на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

В отговор на журналистически въпрос как ще коментира думите на Бойко Борисов, че “дърпа спирачката” на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и му е попречил да оповести името на известен политик от близкото минало, който по думите му е купувал гласове в районите на Враца, Монтана и Видин в полза на партия от известен етнос, президентът отговори, че отдавна няма никакво значение какво говори бившият премиер.

„Отдавна няма никакво значение какво говори бившият премиер. Всичко е само в негова вреда и във вреда на неговата партия, трябва да го осъзнае най-сетне“, заяви Радев.

Държавният глава беше посрещнат от кмета на община Сливен Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, областния управител Минчо Афузов и командира на сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев.

Директорът на Регионалния исторически музей д-р Николай Сираков направи кратко експозе за живота на воеводата и представи къщата-музей. Областният управител Минчо Афузов подари на президента реплика на кожения колан на Хаджи Димитър, изработена от младия местен майстор Живко Генков.

Facebook Comments