ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ

През март се очаква да бъдат обявени обществени поръчки за реконструкция на жп гарата в Нова Загора

През месец март 2024 г. предстои да бъдат обявени обществени поръчки за реконструкция на жп гарата в Нова Загора. Очаква се дейностите по обновяване на сградата да приключат до края на 2025 г. Това става ясно от отговор на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на зададен въпрос от народнияпредставител Стела Николова от “Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Припомняме, че през 2022 г. със Заповед на министъра на културата сградата бе обявена за паметник на културата от местно значение.

По темата с гаровия комплекс от дълго време работи общинският съветник от “Продължаваме промяната – Демократична България” в Нова Загора Кремена Петрова. Тя сподели, че сградата е държавна собственост и е предоставена за стопанисване на национална компания “Железопътна инфраструктура”. От десетилетия обаче за нея не се полагат нужните грижи. 

По зидовете на сградата има разрушения, които са направени с цел да се извади техника от гарата. По думите й, жителите на Нова Загора са притеснени, тъй като проточването и отлагането на обществените поръчки може да доведе до допълнително влошаване на състоянието на гарата.

“През зимата гарата не предлага нужните условия на чакащите пътници. Надяваме се, че този път сроковете ще бъдат спазени, тъй като от десетилетия пътниците, които ползват железопътен транспорт от и до Нова Загора нямат дори елементарни условия”, допълни още  Кремена Петрова.

Facebook Comments