ЛЮБОПИТНО

Приемат се номинации за доброволец, мисия или доброволческа организация

Министерството на младежта и спорта кани граждани, общински и държавни администрации, младежки организации, съюзи, училища и др. да се включат в инициативата „Мисията доброволец – (не)възможна“, посветена на 5 декември, Международния ден на доброволеца. Инициативата е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна, както и към доброволчески организации. За целта се приемат номинации за доброволец, мисия или организация.

Подробна информация може да бъде намерена на следния линк: https://nism.bg/bg//articles/view/2616.startira-procedurata-po-nominacii-za-iniciativata-na-ministerstvo-na-mladejta-i-sporta-misiyata-dobrovolec-ne-vazmojna-2021-g.html

Попълнените формуляри с номинациите трябва да се изпратят в срок до 25 ноември. След получаването им Министерството на младежта и спорта ще направи селекция и предложенията ще бъдат поместени във фейсбук страницата на Националната информационна система за младежта. Отличените ще бъдат излъчени чрез онлайн анкета, която трябва да бъде попълнена от 26 ноември до 1 декември.

Инициативата се осъществява за шести пореден път от дирекция „Младежки дейности“ в министерството. Целта е да се популяризира доброволчеството като пример за гражданско поведение, да се популяризират добрите практики в тази област и да се привлекат повече съмишленици.

Facebook Comments