СЛИВЕН

Приключиха някои от ремонтите на улици в Сливен, други продължават

Община Сливен направи ремонт на някои от улиците около медицински центрове в града и продължава с асфалтирането на други участъци, съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“.

Поетапно е подобрена основата на улиците „Ниш“, „Битоля“, „Гео Милев“, паркингът пред ДКЦ-1, и част от бул. „Хаджи Димитър“.  Положени са 490 тона асфалтова смес на общо 3 130 квадратни метра улична настилка.

Ремонтно-възстановителните работи продължават и в момента се изпълняват в района на Военна болница. Подготвени за ремонт са улиците „Пушкин“, „Полк. Борис Дрангов“, „Сава Филаретов“ и „Гогол“. След тях ремонтите ще продължат  в района на ДКЦ 2-Сливен, който включва част от ул. „Георги Икономов“, „Баба Тонка“, локално платно по бул. „Стефан Караджа“ и паркинга пред ДКЦ 2-Сливен.

Крайният срок за изпълнение на ремонтите в посочените райони е до края на декември 2022 г.

Дейностите са свързани с политиката на Общината за подобряване на пътната инфраструктура в града и поддържане на уличната мрежа в добро състояние. Целта е осигуряване на надежден транспортен достъп до основните медицински центрове в града. След приключване на тези ремонти, Община Сливен ще продължи с дейностите и в други райони на града.

Facebook Comments