СЛИВЕН

Продължава подмяната на осветлението в кв. „Клуцохор“

Продължава подмяната на уличното осветление на алеи в междублоковото пространство в квартал „Клуцохор”. До този момент са изградени над 90 процента от кабелната подземна мрежа и почти всички фундаменти за 150 броя нови стълбове. Ще бъдат монтирани общо 177 броя LED модерни енергоефективни осветителни тела. Предстои монтирането на стълбовната мрежа и осветителните тела, като до края на юни системата ще бъде напълно готова и въведена в експлоатация.

Съществуващите осветителни тела в обхвата на проекта ще бъдат поетапно изключвани и демонтирани след цялостното изграждане и пускане в експлоатация на новата мрежа за осветление в района. До момента са демонтирани 20 стари осветителни тела.

От Дирекция „Общинска инфраструктура” съобщават, че своевременно се възстановяват и тротоарите в зоните на разкопаване. От Община Сливен призовават гражданите да проявят търпение, тъй като строително-монтажните дейности са за постигане на по-добро и пълноценно осветление и подобряване комфорта на обитаване на градската среда.  

Facebook Comments