СЛИВЕН

Пътна полиция, БЧК и РЗИ със съвместна акция в Сливен

Пътна полиция, Българският червен кръст и Регионалната здравна инспекция в Сливен участваха в съвместна инициатива по повод Националния ден за безопасност на движението по пътищата.

Днес на един от най-натоварените булеварди в града се проведе акция, при която се извършиха проверки на водачите за употреба на алкохол и използване на обезопасителни колани в автомобилите.

Анелия Турсунлийска и доброволци от Българския червен кръст раздаваха на шофьорите флаери с информация за безопасно поведение на пътя и разясняваха вредата от употребата на алкохол при шофиране. Материалите са изработени и предоставени от Регионалната здравна инспекция в Сливен. Техните представители – д-р Рени Дариткова и Магдалена Славова, имаха специални награди за изрядните водачи.

Не липсваха и нарушители. По време на акцията полицейските служители написаха 4 акта за неизползване на обезопасителни колани и връчиха на двама водачи електронни фишове за превишена скорост, като единият е на стойност 600 лева. Пробите за употреба на алкохол на всички проверени по време на акцията водачи бяха отрицателни.

Целта на днешната инициатива е да насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата. Повишеното внимание, спазването на скоростта и отговорното поведение на шофьори и пешеходци е в основата за намаляване на пътнотранспортните произшествия и в повечето случаи спасява човешки живот.

 

Facebook Comments