БЪЛГАРИЯ

Радев: Новата коалиция във властта обезсмисли изборите

Надявам се правителството да не предава националните интереси, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели. Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите, а те са основата на демокрацията. Това коментира президентът Румен Радев.

Той припомни как „лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обикалял страната, за да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата и ако ги допуснат до властта, те ще я довършат”. „Днес Борисов им предложи цялата власт”, смята държавният глава. 

Според президента от ПП са били „окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите избиратели, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от политиката”. „Днес те споделят властта с ГЕРБ”, отчете Радев. 

Той насочи вниманието и върху „Демократична България”, които по думите му са повели избирателите на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. „Днес те просят от него одобрение и някакво спасение, за да си гарантират властта”, категоричен е президентът. 

Радев отчете, че всички те са спечелили, за сметка на измамения избирател и демокрацията. „Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Тя е и ценности. Гласуването днес ще покаже дали депутатите от тези партии са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи”, е мнението му.

Facebook Comments