СЛИВЕН

Разкриха кражба на 10 000 евро в Котел

Полицейските служители в Котел разкриха за кражба на сумата от 10 000 евро. Днес сутринта 52 – годишен мъж е подал сигнал до органите на реда, който е обяснил, че на пътя от Ябланово за Котел, е качил в личния си автомобила  мъж и дете, които пътували на автостоп. Той ги е откарал до град Котел и ги оставил на главния път в края на града. Малко след това открил, че от автомобила липсва сумата от 10 000 евро.

По разпореждане на гл.инспектор Пламен Димитров началник на РУ-Котел са предприети незабавни издирвателни действия. Организирани са заградителни  мероприятия в общината  и съседни районни управления. В резултат на бързите  и навремени действия служители на участък „Градец” установяват издирваните лица при проверка на микробус на разклона за село Медвен.

Мъжът и детето са задържани за 24 часа. В тях е намерена откраднатата сума в пълен размер. Тя е иззета и приобщена към образуваното досъдебно производство. Извършителят е на 45 години от град Карнобат, криминално проявен. Детето е негов син на 11 години. Работата по случая продължава.

 

Facebook Comments