РЕГИОНИ

Ралица Коларова от Нова Загора е големият победител в „Цветен камертон“

Престижната статуетка „Цветен камертон“ тази година отиде при Ралица Коларова от Школа по изкуствата „Илия Аврамов“ в град Нова Загора. Призът й бе връчен по време на гала-концерта в зала „Сливен“ вчера, с който приключи тазгодишният фестивал за млади изпълнители на популярна музика. На него бяха наградени и участниците в отделните възрастови групи на конкурса.

„Навръх Цветница поздравявам организаторите и всички млади певци, техните вокални педагози и родители за труда, вдъхновението и тяхната отговорност! Пожелавам им да бъдат здрави, щастливи и да се радват на още много невероятни моменти! Чакаме ги отново в нашия прекрасен град!“, заяви по време на награждаването председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев.

През годините конкурсът се наложи и открои като едно от емблематичните събития на града под Сините камъни. Основната му цел е да стимулира и подкрепя младите изпълнители, давайки им възможност да се изявят в областта на популярната музика.

В рамките на двата конкурсни дни младите певци имаха възможност да представят по две изпълнения, едно от които, задължително песен на български език. Те бяха разпределени в четири възрастови групи. Изпълненията им бяха оценявани от звездно жури, което и тази година е в състав композиторът – Хайгашод Агасян, Красимир Гюлмезов и Теди Кацарова. От сцената на залата вчера те поздравиха Община Сливен за перфектната организация и условия за провеждането на музикалния формат. На младите певци и техните педагози пожелаха да бъдат упорити, да вярват в себе си, в българската поп песен, да я развиват и да бъдат все така упорити в музикалните си начинания.   

Наградата за най-малък участник беше връчена от Областна администрация Сливен на 7-годишната Деа Илчева от „Арт Войс Център“ –Пловдив. Наградата за най-млад изпълнител, който участва извън класирането, отиде при София Николова от Вокално студио „Angel voices“ – Варна.

В първа възрастова група Дария Петрова от Вокално студио „Angel voices“ – Варна, спечели първото място. На второ място се класира Сиана Славчева от Студио за поп-рок изпълнители „Сарандев“ – Добрич. На трето място се нареди Виктория Динкова от Вокално студио „Angel voices“ – Варна.

За победител във втора възрастова група беше обявена Грета Стоянова от Вокално студио „Усмивка“ в Сливен. На второ и трето място останаха Елизабет Кирова и Виктория Пенева от „Арт Войс Център” – Пловдив.

За фаворит в третата възрастова група бе обявена Алекс Карабоев от Народно читалище „Напредък 1869“ – Горна Оряховица. Гергана Тончева от Вокална студия „Розов цвят“ и част от Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“ – Стара Загора, остана на второ място, следвана от Деница Ханджиева от Студио „Музикална вълна” – Пловдив.

В последната, четвърта възрастова група, за най-добър изпълнител бе определена Стелияна Петрова от бургаското Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, следвана от Мадлен Костова от Вокално студио „Angel voices“ – Варна. Трета награда бе присъдена на Десислава Василева от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ – Русе.

Наградата на Общински съвет – Сливен отиде при Иван Едрев от Сливен. Отличието от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков” бе за Анастасия Мацегора от Центъра за млади таланти в Бургас. Деница Атанасова от Вокално студио „Усмивка” – Сливен спечели наградата на Център за подкрепа за личностно развитие Детски комплекс – Сливен. Държавният куклен театър в Сливен отличи Константина Панайотова от   Вокално студио „Усмивка”. Емилия-Калин Арангелова също от Вокално студио „Усмивка” бе отличена с награда от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Траяна Димова, Емили Валентинова от Вокално студио „Angel voices“ –  Варна и Анастасия Стоядинова от Музикално студио „Елита” – Велико Търново, бяха отличени с награда от детското жури от класически детски хор „Дружна песен” при Детски комплекс – Сливен. Награди в отделните възрастови групи бяха връчени и от името на директора на Областна дирекция на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков. Те отидоха при Емилия Кравченко от студия по изкуствата „Белканто“ – Ямбол, Петя Миндова от „Розов цвят“ при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“ – Стара Загора и Йоана Йорданова от Вокално студио „Усмивка“ в Сливен.

Градусът на настроението в залата се повиши още повече след изпълненията на част от младите певци и  журито на конкурса, които бяха бурно аплодирани.

Сред гостите на вечерта бяха заместник-председателят на Общински съвет – Сливен Веселина Тонева, заместни областният управител Антоний Андонов, председателят на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент Лидия Димитрова, директорът на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ доц. д-р Николай Сираков, представители на партньорските организации, граждани и др.

Организатори на конкурса са Община Сливен и Детски комплекс – Сливен. Партньори в реализирането на инициативата са Общински съвет – Сливен, Областна администрация, Областна дирекция на МВР – Сливен, РИМ ,,Д-р Симеон Табаков”, Регионална библиотека ,,Сава Доброплодни” и Държавен куклен театър – Сливен. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Сливен.

 

Facebook Comments