Сливен

Расте броят на заразените с коронавирус в Старческия дом в Сливен

През последното денонощие на територията на област Сливен са регистрирани общо 112 нови случая на заразени лица с COVID-19. Сред тях са лекар по дентална медицина, фелдшер, медицинска сестра, учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение и ученик.

Сред новозаразените има и 23-ма души от Дома за стари хора в Сливен. До момента в социалното заведение са регистрирани общо 47 положителни проби на домуващи потребители и 7 на служители от персонала. По информация на Областния кризисен щаб е починала жена на 81 години от Дома, която е имала придружаващо заболяване. Шестима от заразените потребители и един служител са хоспитализирани. Лечението на останалите болни пациенти се осъществява на място, в COVID-сектор на отделен етаж. Обслужването на заразените лица се извършва от преболедувал или имунизиран персонал. Извършва се и постоянна дезинфекция. Общината е осигурила допълнителни количества лични предпазни средства и дезинфектанти.

По последни данни 182-ма болни от областта са хоспитализирани, 728 провеждат лечението си под карантина в домашни условия, под наблюдението на личните лекари. 644 души от заболелите са жители на град Сливен. За съжаление, през последните 24 часа са починали петима пациенти с коронавирусна инфекция и придружаващи заболявания, на възраст 53, 55, 70, 71 и 83 години.

Припомняме, че от 12 март влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Сливен.

По указания на областния управител Чавдар Божурски е възобновен засиленият ежедневен контрол от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. Основната цел на проверките, които извършват екипите, е да оказват съдействие на собствениците и на управителите на обекти с обществено предназначение за въвеждане на противоепидемичните изисквания и за осъществяването от тяхна страна на контрол за спазването им.

Facebook Comments