Любопитно

Регионалната библиотека в Сливен спечели проект за закупуване на нови книги

До края на м. октомври 2021 г. във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен ще се влеят над 2000 нови издания, набавени по проект, финансиран по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.

Бюджетът на проекта е на стойност 15 600 лева. Насочен е към попълване с нови книги и други информационни носители на библиотечните колекции. Основната цел е да се насърчи интереса към книгата и четенето, а също и да окаже подкрепа за развитието на библиотеките като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и качествена информация.

Заглавията, които са включени в проектното задание, са подбрани от най-новата продукция на над 70 издателства и са от различни отрасли на знанието: философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, биографии, художествена литература за деца и за възрастни на български и чужди езици, а също и ценни справочни издания.

Над двадесет процента от включените в проекта заглавия са от съвременни български автори. Ще бъдат набавени и други ценни издания – албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители.

Голяма част от новите издания ще бъдат на разположение на читателите още от началото на месец октомври.

От Регионалната библиотека информират, че са създадени всички необходими условия за гарантиране на безопасното ползване на фондовете и услугите.

Facebook Comments