Сливен

РЗИ – Сливен: Желаещите да се ваксинират да се запишат при личните си лекари

Всички лица, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, могат да се запишат при личните си лекари, които от своя страна следва да информират РЗИ – Сливен за количества ваксини, които ще им бъдат необходими.

От здравната инспекция уверяват, че при доставка на ваксини и осигуряване на нужните количества, всеки общопрактикуващ лекар ще получи заявените дози спрямо броя на записалите се пациенти.

С предимство ще се ваксинират лицата от фаза IV на Националния ваксинационен план. Това са възрастните хора над 65-годишна възраст и лицата с придружаващи хронични заболявания.

В разкритите временни специализирани имунизационни пунктове на територията на област Сливен, по график, продължават да се ваксинират изявилите желание и необхванати до момента лица от I-ва, II-ра и III-та фаза, определени в Националния ваксинационен план – медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и друг помощен персонал; потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, както и служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.

Към момента лицата, които са се записали в електронния портал, се имунизират с ваксината на Астра Зенека.

Facebook Comments