Сливен

Свикват Областния кризисен щаб в Сливен заради високата заболеваемост

Заради усложнената епидемична обстановка в Сливенско, утре ще се проведе заседание на Областния кризисен щаб. Очаква се да бъдат въведени допълнителни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Един от основните въпроси, който ще бъде обсъден, е преминаването на учениците в дистанционна форма на обучение.

По данни на Регионалната здравна инспекция само през последното денонощие са диагностицирани 242 лица. Сред тях са 55 ученици и 14 учители.

Заболеваемостта в област Сливен нарасна за 24 часа от 810 на 887 души на 100 000 лица от населението. Активните случаи на заболяването се увеличиха от 1 611 на 1 794 и обхванаха 76 на сто от населените места в Сливенска област.

Повечето болни са жители на самия областен град – 1 122 души, в останалата част на общината боледуват 183 лица. В община Нова Загора болните към момента са 338, в община Твърдица – 90, в община Котел – 61. В градовете Кермен, Шивачево и още осем села болните са над 10 души.

За съжаление, починаха петима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст между 70 и 86 години. Четирима от тях не са били имунизирани.

Във връзка със зачестилите сигнали за неносене на предпазни маски, служители на полицията, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Дирекция “Инспекция по труда” извършват засилени проверки в магазини, игрални зали, ресторанти, бензиностанции и др.

Facebook Comments