СЛИВЕН

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ организират състезание „Откриватели на сливенски тайни“ – 2

За втори пореден път Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ организират състезание под мотото „Откриватели на сливенски тайни“. В него могат да се включат деца до 14 години в екип със своите родители, баби и дядовци, братя и сестри.

С помощта на карта всички участници трябва да открият популярни и емблематични сгради, които се намират в центъра на Сливен. За целта ще получат указания преди старта на състезанието. Организаторите на събитието са подготвили и много награди.

Стартът на надпреварата е на 1 октомври 2020 г. от 17:30 часа до Стария бряст.

В първото състезание, което се проведе на 19 август, се включиха 25 деца заедно със своите родители. Всички те се справиха отлично с разчитането на картата и намирането на сградите, посочени в нея.

Състезанията за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ са пилотен етап от проект „Улици със славни имена“ на Сдружение „Войводите на Сливен“.

Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на Обществен дарителски фонд – Сливен.

Facebook Comments