Сливен

Седем лица са задържани при съвместна операция на прокуратурата, полицията и жандармерията в Нова Загора

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на територията на Нова Загора. Акцията е осъществена съвместно със Специализираните полицейски сили, Зонално жандармерийско управление – Бургас, криминалисти и служители на Районно управление – Нова Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен.

Операцията е приключила късно снощи със седем задържани, иззети наркотични вещества – хероин, разкрити пет кражби на леки автомобили, 16 акта и 38 фиша по Закона за движение по пътищата.

В рамките на акцията са задържани трима души за разпространение на наркотични вещества. Баща и двамата му синове са хванати от полицейските служители с 42 дози хероин при извършване на процесуално – следствени действия в частен имот в новозагорския квартал „Шести“. Наркотиците са иззети, тримата са отведени в Районно управление – Нова Загора и задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен.

Извършени са проверки на 117 превозни средства и 292 лица. Служители на жандармерията са установили водач на лек автомобил „Ауди А4“, употребил наркотици. Той е спрян за проверка в село Кортен. Уредът е отчел наличие на метамфетамин и канабис. Образувано е бързо производство.

В село Коньово е хванат водач, който управлява в срока на лишаване, автомобилът е бил със свалени регистрационните табели също за административно нарушение.

Две момчета на 19 и 16 години са задържани за серия от кражби на леки автомобили. В различни периоди двамата са извършвали кражби на леки автомобили от насели места в община Нова Загора и област Стара Загора. Двамата са извършили кражби на 5 автомобила. Автомобилите са намерени от служители на Районно управление – Нова Загора в различен период от време и върнати на собствениците им. Работа по досъдебните производства продължава под надзора на Районна прокуратура – Сливен.

Съвместните операции по противодействие на конвенционалната престъпност, насочени срещу личността и имуществото на гражданите на територията на ОДМВР – Сливен, продължават.

Facebook Comments