България

Слави Трифонов: Всички сте играчи на статуквото, Илиев е само повод да откажете подкрепа

“По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал. Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината. Е, аз не съм от тези хора.” Това написа лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов във фейсбук.
“Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината.
Запознах се случайно с него, когато правихме референдума и моите впечатления са, че той е смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг. И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен.
Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Ами добре, хайде да видим какво ще стане!”, пише още Трифонов.
Припомняме, че днес лидерът на БСП Корнелия Нинова постави ултиматум към ИТН да оттеглят кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи, ако искат да получат подкрепата им за съставяне на правителство.
Малко по-рано днес самият Илиев даде интервю в сутрешния блок на Нова телевизия, което предизвика редица негативни коментари в социалните мрежи.
Преди минути от парламентарната група на “Изправи се БГ! Ние идваме” обявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на Пламен Николов.
“Поели сме ясен ангажимент към българските граждани да подкрепим правителство на промяната. Хората очакват реформи и промени в социалната сфера и здравеопазването. За всичко това са нужни хора – смели, почтени, доказани професионалисти в своите области, с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива хора “, заяви Мая Манолова.

Facebook Comments