България

Слави Трифонов оттегля проектокабинета си

„Има такъв народ” оттегля проектокабинета си. Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов в официално изявление, излъчвано на живо във Facebook.

„Направихме всичко възможно и всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, да има правителство и да са доволни и партиите на протеста. Това обаче не се случи зарази поведението и предателството на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста, няма да предлагаме кабинет”, заяви Трифонов.

Лидерът на „Има такъв народ” каза, че България скоро ще гласува на нови избори, защото партията му няма да подкрепи нито една от останалите политически формации.

“Разбира се, според Конституцията съществува вероятността при следващите две възможности ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна”, коментира още Слави Трифонов.

Той обяви, че неговата партия ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

“На изборите, които предстоят след няколко месеца, ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се с нашата подкрепа той да спечели още на първи тур”, поясни Трифонов.

Facebook Comments