ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ АПРИЛ 2023

След консултациите: 181 ще са секционните избирателни комисии в община Сливен

Кметът Стефан Радев проведе на 22 февруари консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии във връзка с изборите за Народно събрание на 2 април. Участваха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, както и секретарят на Община Сливен Валя Радева и екипът за подготовка на изборите.

Изготвеното предложение за състава на секционните комисии е съобразено с математическия модел в закона, отбеляза Радев. За произвеждане на изборите за 49-ия парламент в общо 181 секционни комисии в община Сливен ще участват 1 521 членове, като на 127 комисии съставът ще е от 9 души, а на останалите 54 – от 7 души. Броят на подвижните секционни избирателни комисии ще бъде допълнително уточнен.

От коалиция „ПП“ предложиха на коалиция „ГЕРБ – СДС“  да бъдат разменени заместник-председателските места в секция 3 в Сливен и секция 163 в с. Чокоба, както и председателските – в секция 12 в Сливен и секция 136 в с. Градско.  Предложенията не бяха приети. Съгласие беше постигнато относно предложението на „ПП“ към ДПС за размяна на замeстник-председателските места в секциите в селата Ковачите и Блатец.

Протоколът от проведените консултации ще бъде изготвен и подписан от участниците още днес, 22 февруари.

Секретарят на Община Сливен Валя Радева напомни на  присъстващите представители на партии и коалиции, че срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес е до 18 март.

 

Facebook Comments