Любопитно

Сливенска митрополия обяви конкурс за великденско яйце на тема “Децата и вярата”

Епархийски конкурс за великденско яйце на тема “Децата и вярата” се организира от Сливенска митрополия, Община Бургас и Център за подкрепа и личностно развитие – Бургас (ЦПЛР).

“Конкурсът има за цел да поощри интереса на децата към изкуството, както и да ги насърчи да съхранят традициите и ценностите на православието”, посочват от Митрополията.

В надпревара могат да се включат деца и ученици от детски градини, училища и извънучилищни звена от Сливенска епархия. Участниците са разделени в четири възрастови групи:

  • І-ва възрастова група: ПГ в детски градини (деца на 6 години) и ППГ в учебни заведения
  • ІІ-ра възрастова група: от 1 до 4 клас
  • ІІІ-та възрастова група: от 5 до 7 клас
  • IV-та възрастова група: от 8 до 12 клас

Конкурсът се реализира в две направления – изобразително и приложно изкуство.

В категория „Изобразително изкуство” се допуска участие с до два броя рисунки от всяка възрастова група от една институция. Творбите трябва да се изпратят без паспарту – А3 (35/50). Използваната техника е по избор на участника – графика, акварел, живопис и др.

В раздел „Приложна творба” също се приемат до два броя творби от всяка възрастова група от една институция. Размерът на яйцето или друг вид приложна творба не следва да е по-голяма от 25 см. Материалите отново са по избор – стъклопис, батик, керамика и др.

Крайният срок за участие е 14.04.2021 г. Творбите се изпращат на адрес: гр. Бургас, ПК 8000, ул. “Райна Княгиня” № 11, Център за подкрепа на личностното развитие, за конкурса „Децата и вярата”.

Резултатите ще бъдат обявени на 19.04.2021 г. на сайта на ЦПЛР-Бургас: www.odk-burgas.com.

Жури от преподаватели по религия, изобразително и приложно изкуство ще определи наградените във всички възрастови групи.

Ще бъде експонирана изложба, за която участниците ще бъдат уведомени допълнително.

За повече информация: тел. 056/84 45 49, 0886029209, Атанасия Петрова – организатор в ЦПЛР – Бургас

Facebook Comments