Сливен

Сливенска област вече е в тъмночервената зона, 1 114 са болните с COVID-19

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област в момента са 1 114, съобщиха от Областния кризисен щаб. Голяма част от тях са в община Сливен – 803, като 642 са заразените в града. Повече от десет болни има в Селиминово, Самуилово и Жельо войвода, а в Тополчане инфектираните лица са 25.

В община Нова Загора болните са общо 208 – 117 от тях са от града. В селата Езеро, Караново и Стоил войвода има по 10-12 положителни за заболяването лица. В община Котел в момента боледуват 60 души. 16 от тях са от Ябланово, 14 – в Котел. В Твърдица има 25 болни, още 18 души са заразени в четири села към общината.

Средната заболеваемост достигна 508 души на 100 000 души население и Сливенска област вече е оцветена в тъмночервено на COVID-картата на страната.

Новите случаи, диагностицирани през последното денонощие, са 82. Сред тях са 7 учители от Сливен и общината, 1 учител от детска градина в Нова Загора, 4 ученици от Сливен. Карантинирани са класове и контактни лица. Епидемиологичните проучвания продължават.

Няма заболели лекари и друг медицински персонал, както и регистрирани огнища на работното място.

За съжаление, починаха петима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 68 до 83 години.

Към момента под карантина като болни или контактни на болни са над 2 300 жители на областта. Хоспитализирани са 213 души.

Заради усложнената обстановка в момента се изготвят допълнителни противоепидемични мерки. Областният кризисен щаб отправя настоятелен апел за избягване на масови събирания и струпвания от хора, за правилно носене на предпазните маски, спазване на физическа дистанция и редовна дезинфекция.

Facebook Comments