ЛЮБОПИТНО СЛИВЕН

Сливенският симфоничен оркестър с концерт на 8 февруари

Симфоничен Оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие, в четвъртък 8 февруари, от 18.30 ч. в зала “Сливен”. 

Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости. 

Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска”. 

▪️Солистите 

ЙОАННА КАМЕНАРСКА е сред най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е преподавател във Висшето училище за музика и театър в Хамбург. 

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си – АТАНАС КРЪСТЕВ. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превърна в най-търсеният виолончелист в България – както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения. 

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма, с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Симфоничен Оркестър Сливен предлага вечер, която не бива да пропускате.

Билетите за събитието, могат да бъдат закупени онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay, в на касата на зала “Сливен”. 

Facebook Comments