СЛИВЕН

Сливен е домакин на информационен форум за бизнеса

Информационен форум в подкрепа на малкия и среден бизнес се проведе днес в Сливен. Акцент на срещата бяха новите продукти на Българската банка за развитие в помощ на малките и средни предприятия.

Събитието в зала „Май“ откри заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който от името на кмета Стефан Радев поздрави участниците в днешната среща, като им пожела успех и ползотворни начинания.

„Досега Община Сливен се е стремяла да информира и да създава условия в подкрепа на местния бизнес. Радвам се, че днешното събитие е точно такова и ще ви даде възможност да се запознаете с новите продукти на Българската банка за развитие. Надявам се да откриете нови алтернативи за подпомагане на досегашната ви дейност или за стартиране на нова“, заяви заместник-кметът инж. Марков.

Той припомни, че Общината предоставя актуална и подробна информация за възможностите за финансиране на проекти по Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез Областния информационен център в Сливен.

Срещата продължи с презентация на продуктите в подкрепа на бизнеса на Българската банка за развитие (ББР). От началото на тази година банката за развитие стартира няколко програми в помощ на малкия и среден бизнес. Всяка една от тях е предназначена за индивидуалните нужди на всеки бизнес и потенциалните проблеми, които могат да възникнат. Бяха представени и програмите в подкрепа за туризма, енергийна подкрепа, финансиране на зелена енергия, решение на проблема с растящото притеснение на компаниите от стойностите на електроенергията в страната и в Европа.

В хода на информационната среща и в контекста на актуалната обстановка, бе дискутирана и ситуацията с местния бизнес.

На семинара присъстваха представители на Индустриална стопанска асоциация – Сливен, Сливенската търговско-промишлена палата, експерти от ББР, Община Сливен, Областния информационен център и представители на бизнеса.

Проявата се организира от онлайн туристическа медия TravelNews, съвместно с Българска банка за развитие и в партньорство с Община Сливен.

Facebook Comments