Сливен

Сливен отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода (ВИДЕО)

Сливен отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода с общоградски ритуал.

В знак на почит венци и цветя поднесоха пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци кметът на Община Сливен Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, зам.-областният управител Антоний Андонов, командирът на Център за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев, директори и представители на институции, на културни структури, военно-патриотични съюзи, исторически дружества, организации, читалища, училища и граждани. Цветя бяха поднесени и от името на българския евродепутат Асим Адемов.

„Има хора, за които историята пише, но има и такива като Христо Ботев, които пишат историята. Гениалният поет и революционер, един от най-обичаните национални герои, продължава великото дело на Раковски и Левски, посветили живота си за свободата и независимостта на България. За Ботев единствено националната революция е била пътят към освобождението и възстановяването на българската държавност“, заяви по време на ритуала-поклонение кметът Стефан Радев.

Той изтъкна достойнствата и значимостта на литературното и публицистично творчество на Ботев, което му отрежда достойно място в българската литература.

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира… Едва ли има българин, който да не знае чий са тези думи. Днес, пред величието, безсмъртието и саможертвата на Ботев, стоим и мълчим! Поклон пред неговите памет и дело и пред всички, паднали за свободата на Отечеството!“, завърши сливенският градоначалник.

Facebook Comments