Сливен

Сливен с четири първи места в Международните еко награди

През изминалата седмица приключи гласуването в Международните награди за еко и устойчив туризъм, организирани от The International Ecotourism Society (TIES) www.tiesawards.com. След разглеждане на подадените кандидатури, получените резултати и валидността на информацията, бяха обявени и крайните класирания в отделните категории.

Сред 1000 кандидати и над 100 дестинации, Сливен получи четири първи места и едно пето място. Претендентите на града под Сините камъни бяха Крепост Туида и туроператор ВИП – Сливен ООД с бранда си за входящ туризъм www.VisitBulgariaOn.com.

Категориите, в които спечелиха сливенските номинации, са „Best Ecological Land Service Provider“, „Best Eco-Museum“, „Best Sustainable Tour Itinerary/Program“, както и класирането на първо място за Жури на ВИП – Сливен ООД със собственика и управителя на туроператора Христо Янев. Наред с всички първи места, туроператорската фирма ВИП – Сливен ООД се класира и в топ 5 в най-оспорваната категория на конкурса „Best Eco-Friendly Company“.

Награждаването на победителите ще се състои на 28.07.2021 г. в град Токат – Турция на официална гала церемония. На събитието ще присъстват представители на медии, туристически блогъри, туроператори и над 3000 професионалиста в областта на туризма от цял свят. По време на церемонията класиралите се в ТОП 3 ще получат възможността да представят дестинациите си и ще бъдат наградени в платинени, златни и сребърни категории.

Международната асоциация за екотуризъм (TIES) е организация с нестопанска цел, действаща активно от 1990 г. и е най-голямата подобна организация в света.

В продължение на 30 години TIES работи, за да допринесе за устойчива практика и да повиши глобалната осведоменост, така необходима за екотуризма.

TIES се фокусира върху отбелязването на глобални екологични дестинации и подкрепата на хората и организациите, които са отговорни и устойчиви в своите практики по отношение на нашата планета. Утвърдените принципи на TIES за опазване и опазване на всички природни ресурси са широко признати и използвани в нациите по целия свят.

Община Сливен, Крепост Туида и ВИП – Сливен изказват благодарност към всички, подкрепили ги в конкурса!

Facebook Comments