СЛИВЕН

Служебното правителство с нови кадрови промени в Сливен?

Тече процедура по смяна на ръководството на държавното дружество „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ в Сливен, научи „Канал 6“.

Към момента предприятието се оглавява от Съвет на директорите, в който влизат Румен Бозуков, Румен Христов и Атанас Атанасов.

В края на януари тази година Министерството на икономиката и индустрията, което държи мажоритарен дял в дружеството в размер на 94,36%, обяви покана за набиране на кандидати за членове на Съвета на директорите. Крайният срок изтече на 9 февруари. Очаква се най-късно в средата на месец април да стане ясно кой ще поеме ръководството на борсата за плодове и зеленчуци.

Оказа се, че настоящият управител на дружеството Румен Бозуков и неговите колеги не са знаели за обявения от министерството конкурс и не са участвали в него.

„Обадих се в София да питам защо не бях уведомен, но оттам излязоха с обяснението, че лицето, което е трябвало да ме информира, е било в болничен точно в този период“, заяви за „Канал 6“ Румен Бозуков.

По думите му предстоящата смяна на ръководството не е свързана с начина на управление и финансовите показатели.

„От седем месеца съм в дружеството. Успяхме да оптимизираме дейността на предприятието, което от години насам не е имало по-добри финансови резултати“, коментира още Бозуков.

Припомняме, че Румен Бозуков, заедно с Румен Христов и Атанас Атанасов, към момента са кандидати за народни представители от една и съща партия. Те бяха назначени в борда на директорите през месец май миналата година от последния редовен коалиционен кабинет, с решение на Общото събрание на дружеството, без конкурс.

Остава въпросът защо в навечерието на парламентарните избори служебното правителство прави поредните кадрови промени в Сливен, сменяйки шефове на държавни предприятия.

Очакваме да разберем дали причината за новата чистка е заради липса на професионална експертиза и финансови резултати или „триото“ е жертва вътрешнополитически „приятелски“ огън.

 

Facebook Comments