СЛИВЕН

Служители на НСИ в Сливен излязоха на протест

Служители на Националния статистически институт в Сливен излязоха днес на протест с искане за по-високи заплати. Те настояват за достойно заплащане, което справедливо да отразява професионална им квалификация и експертиза. По думите им, в бюджета трябва да бъдат предвидени средства за адекватни възнаграждения и неотложни ремонти, които да гарантират безопасни условия на труд.

В Сливенския отдел работят 16 души. Те споделиха, че ниските заплати в Националния статистически институт е дългогодишен проблем.  “Имаме нужда от кадри, но младите колеги не искат да работят тук, а по-опитните напускат заради ниските възнаграждения, а не защото не си харесват работата”, заявиха още протестиращите. 

“Националният статистически институт е институция, без която на практика държавата не може да функционира нормално. От качеството и навременното разпространение на данните зависят решенията и анализите, свързани с управлението на държавата и нейното успешно развитие и перспектива, както и с осигуряването на благосъстояние за гражданите”, коментираха още служителите.

Facebook Comments