ЛЮБОПИТНО

„Софийски солисти“ и Смесеният хор на БНР – част от програмата на церемонията за връчване на наградите на Общината на 25 октомври

Сцената на зала „Сливен“ ще посрещне на 25 октомври световноизвестни български музиканти, които ще се включат в церемонията за връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. Празничната вечер ще бъде посветена и на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов.

За сливенската публика в залата ще звучат подбрани творби в изпълнение на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. С участие ще се включи и Смесеният хор на Българското национално радио. Създаден през 1952 г., той е събрал в дългогодишната си история богат репертоар от записи, мащабни оперни продукции, турнета и концерти извън страната.

За публиката в зала „Сливен“ ще пее още младата надежда и носител на наградата „Цветен камертон“ за 2019 г. – Добромира Стоянова. На сцената ще се качат и младите музиканти на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев, които са част от проекта „Музиката вместо улицата“.

Началото на концертната вечер е от 18 ч. Входът е свободен.

Снимка: БНР

Facebook Comments