СЛИВЕН

Спецакция на полицията в Сливен срещу наркоразпространението

Спецакция е проведена на 13 юли на територията на град Сливен по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Целта е установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. В района на автогарата екип на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен извършват проверка на 24-годишен мъж от град Кермен. В него е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса с тегло около 200 грама, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията в квартал „Даме Груев“ екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ предприемат и извършват проверка на 48-годишен криминално проявен мъж. При последвалите процесуално-следствени действия в задържания и в дома му са намерени и иззети парични средства, вещества, които при полевия тест са реагирали на канабис и метамфетамин. Иззети са още ел.везна и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

На бул. „П.Хитов“ екип на група „Орана на обществения ред“ към РУ-Сливен спира за проверка лек автомобил, управляван от водач на 41 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операцията по линия „Наркотици“ на територията на град Сливен продължава.

Facebook Comments