Сливен

Спор за имот е в основата на убийството на сливенския бизнесмен в Панаретовци

Спор, свързан с използването на имот, за който преди време са получени евросубсидии, е в основата на убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов, разкриха криминалистите от ОД на МВР – Сливен.

Тялото на мъжа беше открито в изоставен напоителен канал в землището на село Панаретовци в ранните часове на 21 юли, като по него са установени 7 огнестрелни рани.

В резултат на общите усилия на полицията и прокуратурата в края на миналата седмица е задържан 36-годишният Иван Георгиев от село Панаретовци, на който вече е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

„Изясняват се мотивите, има още много работа по делото, най-вероятно става въпрос за имуществени отношения“, каза окръжният прокурор Пламен Стефанов. Намерено е и оръжието на престъплението – незаконно притежаван газов пистолет „Иж”, преправен в боен.

Събраните до момента доказателства говорят за предумисъл, за което му е повдигнато и такова обвинение. Санкцията, предвидена в закона, е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна. „Искрено съм възхитен и благодарен на полицейските служители за добрата работа“, допълни още Пламен Стефанов.

Задържаният Иван Георгиев е земеделски производител, не е криминално проявен, поясни старши комисар Димитър Величков. При събирането на доказателствата по случая е използван изключително голял ресурс от Министерство на вътрешните работи.

„Това е едно от най-тежките престъпления, по което сме работили. Денонощните усилия на колегите, големия обем свършена работа, както и бързите и навреме изготвени физикохимични и ДНК експертизи са в основата на разкриване на тежкото криминално престъпление, разтърсило Сливен“, каза още Димитър Величков.

Той благодари на всички, участвали в разследването – служители на сектори Противодействие на криминалната и икономическа престъпност в ОДМВР – Сливен, сектори Противодействие на престъпленията срещу личността и Експертно-криминалистическа дейност при Главна дирекция „Национална полиция“, служители на Института по психология на МВР, Научноизследователският институт по криминалистика към МВР и служители на РУ – Сливен, отдел „Разследване“, сектор „НТЛ“.

Facebook Comments