СЛИВЕН

Средно училище „Константин Константинов“ отбеляза своята 40-годишнина

На Деня на народните будители Средно училище „Константин Константинов” има още един повод за празник. С концерт-спектакъл „Път през годините” в залата на Драматичен театър „Стефан Киров” училището отбеляза своята 40-годишнина.

Събитието започна с кратка прожекция на филм, разказващ неговата историята. Ученици изпълниха химните на България и на СУ “Константин Константинов”.

По повод празника на училището зам.кметът Пепа Чиликова връчи почетен знак на град Сливен на директора Весела Паскалева. Плакетът се дава за принос в развитието на образованието в града.

„На 1 ноември вашият храм на знанията празнува своята 40-годишнина. Не спирайте да се развивате, да бъдете любопитни както за миналото, така и за бъдещето. Съхранете този дух, който ви води днес и го предайте на поколенията след вас. Пътят през годините носи историята със себе си. Бъдете здрави, бъдете вдъхновители, бъдете съвременните будители”, каза в приветствието си Пепа Чиликова.

Весела Паскалева благодари на Община Сливен, че винаги е била партньор и приятел на училището и го е подкрепяла в неговото развитие.
„Днес нашето училище има визията на иновативна европейска образователна институция, в която работим усилено, за да могат нашите ученици да получат най-доброто образование с поглед в бъдещето. Училището ни е разпознаваемо не само в нашия град, а в цяла България, смея да кажа дори и в Европа”, заяви Паскалева.

Тя връчи почетен знак на директорите, които са ръководили училището през годините. Почетният знак на СУ „Константин Константинов” е учреден на 23 октомври тази година с решение на Педагогическия съвет по повод 40-годишнината от създаването му. Днес той беше връчен на Недялка Маркова, директор от 1985 до 1998 г., Емилия Желева – директор от 1998 до 2015 г., Веселина Тонева – директор от 2016 до 2018 г. и Моника Ингилизова, председател на Училищното настоятелство.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на президента на Република България Румен Радев и началника на Регионално управление на образованието-Сливен Кристиана Добрева-Станкова.
Програмата продължи с изпълнения на ученици, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен. Участие взе също група от Ансамбъл „Пирин”. На събитието присъстваха ученици, родители, ученици, както и бивши преподаватели и възпитаници на училището.

СУ „Константин Константинов” е създадено през 1983 година с директор Илия Марков. Сформирани са 48 паралелки с 1583 деца – 27 в начален етап и 21 в прогимназиален етап на образованието. Колективът се състои от 88 души, от които 70 учители – 38 в начален етап и 32 прогимназиален, както и 18 души технически персонал. 

Facebook Comments