Сливен

Станимира Митева от Сливен спечели първо място в националното състезание “Най-добър млад хлебар-сладкар”

97 ученици от 34 професионални гимназии от цялата страна участваха в шест национални състезания, свързани с подготовката на кадри за туризма.
Станимира Димитрова Митева от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен е победител в състезанието „Най-добър млад хлебар-сладкар“.
„Най-добър млад готвач“ е Андония-Филумена Цветанова Цървенкова от Софийска професионална гимназия по туризъм.
Първа награда в състезанието „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ спечели Мария Мирославова Свиревска от СУ „Васил Левски“ в Троян.
Станислав Радославов Соколов от Софийска професионална гимназия по туризъм е първи в състезанието „Най-добър млад барман“.
Първенец в „Най-добър млад хотелиер“ е Десислава Трифонова Цветкова от ПГ по Селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград.
Цветина Красимирова Костадинова, Ивона Мирославова Билчева, Мирана Миленова Трифонова. Божана Николаева Монева, Жанета Господинова Драшкова и Павел Ивайлов Стелиянов от ПГТ „Иван П. Павлов“ в Русе са отборът, спечелил първо място в състезанието „Най-млад аниматор“.
Състезанията на професионалното образование по туризъм се проведоха от 13 до 15 май 2021 г. в Интер Експо Център в София. Организатор бе Министерство на образованието и науката.
Снимки: Фейсбук/ Klog BG

Facebook Comments