ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Станислав Стоянов: “Възраждане” ще настоява за предоговаряне на условията по членството на България в ЕС

“Възраждане” ще настоява за предоговаряне на условията по членството България в ЕС. Това заяви водачът на листата с кандидати за евродепутати на “Възраждане” Станислав Стоянов в студиото на “Изборите на фокус” по Канал 6.

“България е член на ЕС вече 17 години и продължаваме да бъдем най-бедната страна членка с най-бързо изчезващо население. Топим се с над 100 хиляди души всяка година и би следвало Европейският съюз да е загрижен за добруването на своите страни членки. Искаме да предоговорим условията ни, за да получим едно по-специално отношение. България заслужава да й се помогне, за да стъпи на краката си икономически и демографски. За да се случи това предоговаряне, българските представители ще имаме нужда от подкрепата на нашето правителство. Без желанието на страната ни, ние колкото и здраво да работим в Европейския парламент, не можем да стартираме процес по предоговаряне на условията ни за членство в сюза. Но ако нещо не може да се предоговори, то е диктат”, каза Стоянов. 

Според него най-голямото предизвикателство пред Европейския парламент е намиране на мирно решение на войната в Украйна. 

“Това е най-големият военен театър от Втората световна война до наши дни. За наше голямо съжаление то се намира на европейска територия. Недопустимо е в 21 век да се случва война на Европейска територия вече повече от 2 години, а функциите на ЕС да се свеждат до даване на муниции и оръжие на едната страна и налагане на санкции на другата. Вижда се, че този подход не носи решение. Този въпрос трябва да намери решение задължително в следващия ЕП. От ден първи ние сме за дипломатическо решение на конфликта, но за съжаление дипломацията не се използва. Ние от „Възраждане“ предложихме още в началото на конфликта България да е домакин на едни мирни преговори, които в крайна сметка се случиха набързо в Истанбул”, заяви кандидатът за евродепутат. 

Станислав Стоянов коментира и несъстоялият се референдум за запазване на българския лев, за който от “Възраждане” инициираха подписка миналата година. 

“Първото нещо, което се направим в ЕС, ако българските граждани ни гласуват доверие, е да внесем петиция за неслучилия се референдум за запазване на българския лев. Ние искаме да чуем какво е мнението на европейските институции – дали правомерно бе отнето демократичното право на българските граждани да се изкажат по този въпрос. Българският народ застана зад нашето искане и успяхме да съберем необходимите подписи, за да изпълним законовите изисквания. Въпреки това референдумът беше заметен под килима. Интересно ми е да разбера как в Европа гледат на това замитане”, каза водачът на листата с кандидати за евродепутати. 

Според Стоянов Европейският парламент и Българският парламент са два политически инструмента, които предлагат решение на различни въпроси. Той апелира избирателите да подкрепят “Възраждане”, за да имат силно представителство и в двата парламента и да бъдат полезни на българските граждани.

“Крайно време е проблемите на България да станат достояние в Европа, за да може да се работи по тяхното решаване. Европейският съюз е тръгнал по една много лоша наклонена плоскост, той напрактика генерира проблеми. Те трябва да бъдат решавани и това не е само миграцията или войната в Украйна. Недомислената Зелена сделка, проблемната Еврозона, икономическата рецесия, която завладява цяла Европа са също част от проблемите. На ЕС му липсва и състоятелност на световната геополитическа сцена. На Европа й липсват лидери. Ние отиваме там, за да намерим решение на тези общоевропейски проблеми”, заяви Станислав Стоянов. 

Станислав Стоянов е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Завършил е Приложна лингвистика с френски и испански.  По професия е бизнес анализатор. 

ПП „Възраждане“ е с № 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments