СЛИВЕН

Ст. комисар Димитър Величков: Уважаеми полицаи, нека Св. Архангел Михаил Ви закриля по трудния път, който сте избрали!

Днес – 8 ноември, когато Православната църква почита Св. Архангел Михаил, българските полицаи отбелязват своя професионален празник.

Началото е поставено през далечната 1924 година, когато по предложение на Светия Синод, Архангеловден е избран за празник на българската полиция. Той олицетворява битката на силите на доброто за постигане на мир, ред и правда. На този ден изразяваме уважение към труда на хилядите мъже и жени в униформи, които ежедневно водят битка за справедливост и служат с чест на закона.

Уважаеми съграждани,

Искам да Ви уверя, че българските полицаи служат с чест и достойнство, с готовност да отговорят на големите очаквания към тях.  Безрезервно изпълняват високохуманния си дълг към обществото, пренебрегвайки своите семейства и личното си удобство.

Ние не сме сами в нашите ежедневни усилия да гарантираме законността и спокойствието в нашия град. Разчитаме на Вашата помощ, подкрепата и доверие.

Благодарим на местната власт, съд, прокуратура и държавните институциите за добрата съвместна работа. 

Уважаеми колеги,

Използвам възможността в този празничен ден да изразя своята дълбока благодарност за проявения професионализъм, готовност и силна воля в изпълнение на нашата основна мисия- да гарантираме сигурност, ред и спокойствието на хората.

Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, благополучие и лични успехи!

Нека Свети Архангел Михаил Ви закриля и Ви дава вяра и кураж по трудния път, който сте избрали!

Честит празник !

Facebook Comments