СЛИВЕН

С кулинарна изложба и концерт читалищата поздравиха сливналии за Коледа

Традиционният концерт на Сдружението на читалищата – Сливен се завърна след двегодишно прекъсване заради пандемията. Самодейни състави от 15 читалища в общината се изявиха на сцената в препълнената зала на читалище „Зора“. Кошница с цветя и поздравителен адрес бяха изпратени от кмета Стефан Радев. „Приветствам Ви за инициативите и дейността, които поддържат живи българския дух и традиции за нас и идните поколения! В навечерието на празниците нека си пожелаем здраве, много топлина в домовете и в сърцата ни, вяра и късмет“, заявява Радев.

С концерта самодейците поздравиха жителите на Сливен и общината с настъпващите коледно-новогодишни празници. Събитието предизвика интереса на публика от различни възрасти, приятели и съмишленици на читалищата, граждани. Фолклорните вокални изпълнения със съпровод и танци бяха наградени с много аплодисменти и радостни усмивки.

Във фоайето на залата бе подредена кулинарна изложба. Присъстващите опитаха няколко вида точени баници със сирене и масло, солени предястия, различни кексове и сладки, захаросани череши, приготвени по семейни рецепти.

Facebook Comments