Избори октомври 2022 Сливен

Татяна Султанова отново ще води листата на “Продължаваме промяната” в Сливен

Експертът по екология Татяна Султанова – Сивева отново ще води листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Сливен.

На изборите през ноември 2021 г. тя бе избрана за депутат в 47-ото Народно събрание от 21 МИР – Сливен. Султанова бе заместник-председател на Комисията по околната среда и водите и член на Комисията по земеделието, храните и горите в миналия парламент.

Повече от 15 години от кариерата си Татяна Султанова отдава на каузата за опазване на околната среда като заема експертни и ръководни длъжности в системата на Министерството на околната среда и водите. Работи активно по подготовката на България в сектор околна среда за присъединяване към Европейския съюз. Едновременно с това е и преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Татяна Султанова е завършила Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен. Придобива две магистърски степени – „Генетика и микробиология“ и „Биоразнообразие, екология и консервация“ в Пловдивския университет. Преминала е следдипломно обучение във Fort Valley State University, Атланта, САЩ в област „Биотехнологии“.

Притежава сертификати от обучения и курсове от България и чужбина в областта на управлението на програми и проекти, дипломацията, опазването на околната среда и др.

Владее английски език. Султанова е запален планинар и велосипедист. Омъжена е, има син.

Facebook Comments